PEPTIDI

LEK ZA 21. VEK

Fiksni telefon 011 3373 542
 Mobilni telefon 066 8874 960

Antiparazitni preparat

Cena: 5.400,00 rsd

PREPORUČUJE SE ZA:

  • parazitska invazija na raličitim lokalizacijama
  • alergije
  • pad imuniteta
  • sindrom hroničnog umora
  • poremećena funkcija jetre
  • poremećena funkcija gastrointestinalnog trakta

Opis

Nova generacija antiparazitskog preparata na bazi bilјnih sirovina. Ima širok spektar aktivnosti.Uspešan u borbi protiv glavnih tipova parazita. Pored toga, bilјni preparat Gelmigon povećava otpornost organizma Za razliku od mnogih savremenih lekova, Gelmigon nije toksičan i nije štetan po zdravlјe.

ANTIPARAZITARNA TERAPIJA:
Sa godinama iskustva korisnika došlo se do idealnog načina primene preparata Geljmigon.Geljmigon kapsule treba uzimati na sledeći način :
PRVA NEDELJA – 2 kapsule ujutru odmah po buđenju na PRAZAN stomak, i 2 kapsule uveče na prazan stomak sa dosta vode.
DRUGA I TREĆA NEDELJA – 1 kapsula ujutru odmah po buđenju na PRAZAN stomak, i 1 kapsula uveče na prazan stomak sa dosta vode.

Za jednu terapiju potrebno je kupiti 2 kutije proizvoda.
Posle toga napraviti pauzu od mesec dana pa po potrebi ponoviti tretman.

Pri sprovođenju antiparazitarnog programa najbolji efekat se dobija uz korišćenje Detoks čaja koji pospešuje antiparazitarne i imunomodulirajuće procese u organizmu.

U periodu korišćenja Geljmigona bi trebalo da budu uništeni kako odrasle tako i male jedinke i jaja parazita. Uz primenu Geljmigona OBAVEZNO koristiti neki preparat za jačanje imuniteta kao što je tečni peptid za imunitet PK-03 ili preparat IMUSIL. Oni se moraju koristiti 3 meseca u kontinuitetu kako bi se povratio narušen imunitet .
Idealno bi bilo da se antiparazitarna terapija preventivno ponavlja dva puta godišnje , u proleće i jesen.

SASTAV PROIZVODA:

SEMENA ANISA - Od davnina, stanovnici Grčke, Rim su koristili plodove biljke kako bi stimulisali apetit. Smatralo se da njegov miris normalizuje san, čineći ga jakim i mirnim, ublažava nesanicu. U Ajurvedi, anis je bio deo antiparazitskih formulacija. Anis čaj je trenutno vrlo popularan, koristi se za ublažavanje grčeva bronhitisa, koristi se za iskašljavanje, za ublažavanje napada astme. Čaj je koristan za bolesti respiratornog trakta, pomoći će da se oslobodite traheitisa i laringitisa.

Preparati na bazi biljaka koriste se kao anestetici, dezinfekciona sredstva i febrifuge. Anis je u stanju značajno poboljšati funkciju gastrointestinalnog trakta, povećati pokretljivost creva.

Semenke anisa se često koriste za lečenje gastritisa, uklanjanje nadutosti, zatvora, lečenje bolesti želuca, creva.

Semena biljke se koristi za crevno krvarenje, lečenje upale, smanjenje bola tokom menstruacije.

Ekstrakt semena se koristi kod bolesti jetre, pankreasa. Koristi se za uklanjanje upale pluća, otežano disanje, astmu, laringitis, traheitis.

RASTAVIĆ - Rastavić ima širok spektar lekovitih svojstava, pružajući tonični i detoksicirajući učinak na telo, protivupalno, antimikrobno, antiseptičko i diuretičko dejstvo, kao i brzo zaceljivanje rana. Pored toga, biljka snažno delouje na proces zgrušavanje krvi. Ali to nije sve, rastavić ima puno lekovitih svojstava svojstvenih vrlo malom broju biljaka: jača imunološka svojstva tela, jača zidove krvnih sudova (zahvaljujući čemu se trava rastavić preporučuje za aterosklerozu mozga i srca);

-Preporučuje se uklanjanje soli iz tela, toksina, postoje dokazi da polje rastavića uklanja čak i radioaktivna zračenja, što je izuzetno važno za ljude u zoni povećanog zračenja. Vredna osobina rastavića je da poboljšava metabolizam, sprečava stvaranje mokraćnih kamenaca. Ali to takođe ne ograničava spektar lekovitog delovanja rastavića, koji je takođe dobar vitaminski lek. Upotreba rastavića daje dobre rezultate kod probelma kamena u žuči i bubregu. Takođe snižava krvni pritisak, pa se zbog toga koristi za hipertenziju, efikasan je u kardiovaskularnoj insuficijenciji, edemima (rastavić u ovim slučajevima se koristi kao diuretik), sa unutrašnjim i spoljašnjim krvarenjem. Budući da rastavić poboljšava metabolizam koristi se za giht, vodenu bolest. Rastavić dobro pomaže kod bolesti poput upale bešike, žutice, atonije materice, upalnih bolesti oka, akutnog i hroničnog trovanja olovom, teške menstruacije, kožnih bolesti (lišajevi, ekcem), edema i drugih zagušenja na telu, nedovoljne cirkulacije krvi i kod bolesti bubrega, crevnih čireva, Adisonove bolesti, upale bednog živca, glavobolja, upala i čirevi na sluznici usne duplje, beriberija, bolesti jetre.

ĐUMBIR - Koren đumbira je sredstvo koje ima sposobnost povećanja imuniteta. Lekovita svojstva korena oslobađaju oticanje bubrega i srca i imaju diuretski učinak. Koren đumbira ublažava efekte akutnog trovanja raznih vrsta (uključujući i lekove), ublažava bol i služi kao antiemetik (protiv mučnine i povraćanja). Preparati na bazi đumbirskog korena blagotvorno deluju na organe disajnog trakta, poboljšavaju probavu.

Uz sve navedeno, lekovita svojstva korena đumbira imaju protivupalno, diaporetično, zaceljujuće i anestetičko delovanje. Osim toga, đumbir je prirodni antioksidant i odličan alat u borbi protiv raznih parazita. Koren đumbira je indikovan za poremećaje u gastrointestinalnom traktu i nedostatak apetita, za morsku bolest i za snižavanje nivoa holesterola u krvi. Kod niskog krvnog pritiska i toksikoze uzrokovane trudnoćom. Olakšava bol kod grčeva u crevima. Takođe uklanja toksine iz tela. Koren đumbira poboljšava moždanu cirkulaciju, normalizuje štitastu žlezdu, koristi se za nadutost i opstipaciju, ublažava umor i zaustavlja proces starenja.

 KARANFILIĆ - Najvrednija komponenta karanfilića je eugenol - ulje karanfilića. Upravo to daje začinima takav specifičan ukus. I povezan sa lekovitim svojstvima ovog začina. Karanfilić, a posebno ulje karanfilića, ima analgetsko, antimikrobno, diaporetično, diuretičko dejstvo. Veoma široko, karanfilić se koristi u stomatologiji: sa pulpitisom, karijesom, parodontnom bolešću, lezijama oralne sluznice ima anti-inflamatorni efekat. Zbog svoje antimikrobne aktivnosti, karanfilić uklanja proliv u crevnim infekcijama, poboljšava probavu i smanjuje nastajanje gasova u crevnim petljama. Eugenol koji se nalazi u karanfiliću je snažan antiseptik, efikasan protiv patogenih bakterija i parazita. Široko se koristi u antiparazitskom tretmanu.

Karanfilić uklanja mišićne i dijafragmalne napadražaje - odličan za štucanje. Jedinstvena akcija ima karanfilić u ginekološkom polju. Čak u davna vremena, ulje karanfilića je korišćeno za povećanje efikasnosti rada i tokom poroda. Osim toga, karanfilić, povećavajući tonus materice, eliminiše tromu, oskudnu menstruaciju, normalizuje ciklus i, što je još važnije, pojačava seksualno uzbuđenje. Ovaj začin se nametnuo kao odličan lek za artritis, artroze, povrede. Čaaj od karanfilića leči bolesti oka.

KORA KRUŠIKE - Obično se kora krušike koristi kao blagi laksati. Preparati biljke povećavaju pokretljivost creva, ali ne iritiraju njegovu sluzokožu. Kod hroničnog zatvora i oslabljenost rada creva najbolje pomaže čaj od kore krušike. U narodnoj medicini se čaj koristi za pranje ekcema, a odvarak voća - za lečenje različitih kožnih oboljenja. Prah ove biljke tretira anemiju, vodenu bolest i dijareju.

BELI LUK - Zbog svoje bogate i tretirajuće kompozicije, beli luk pomaže gastrointestinalna, diuretička, dijaforetična, kardiovaskularna svojstva. Češnjak je sposoban da snižava krvni pritisak, a takođe ima ulogu analgetika, pomaže kod zarastanje rana, ima antimikrobno i antitoksično dejstvo. Beli luk je vrlo koristan u avitaminozama(hronični nedostatak vitamina). Beli luk sadrži i selen, koji je poznat po svojim antioksidativnim svojstvima. Beli luk sadrži više od četiri stotine različitih korisnih sastojaka, uključujući mnoge antioksidante, koji imaju niz pozitivnih lekovitih svojstava. On smanjuje nivo holesterola, snižava krvni pritisak, ima protivupalno delovanje. Beli luk se suprotstavlja starenju i začepljenju ne samo glavnih, već i perifernih arterija. Terapijski efekat se može postići dnevnim unosom dve ili tri glavice belog luka. Beli luk je prirodni antibiotik. Veoma je važno znati da beli luk veoma dobro učvršćuje imunološki sistem, čime se povećava sposobnost tela da izdrži štetne uticaje okoline. Beli luk ubija veliki broj različitih bakterija.

 CIMET - Cimet pomaže u poboljšanju probavnog procesa, izaziva apetit, jača želudac. Koristi se kao stimulans, tonik i antiseptik kod ishemijskih poremećaja i poremećaja cirkulacije. Ovo je odličan diuretik i sredstvo za iskašljavanje kod prehlada i gripa. Olakšava bol u zubima i mišićima. Cimetove stabiljke se koriste kao antipiretik, analgetik za bubrežne i hepatične grčeve. Oni povećavaju izlučivanje želučanog soka, imaju antibakterijska, antivirusna i antifungalna svojstva. Koriste se za reumatizam, grip, bolne i neredovne menstruacije.

 LIST BOKVICE - List bokvice ima iskašljavajuće dejstvo i koristi se kao dodatak kod bronhitisa, bronhijalne astme i tuberkuloze. Sok od svežeg lišća bokvica je efikasan kod hroničnog gastritisa, čira na želucu i čira na dvanaestopalačnom crevu sa normalnom ili niskom kiselošću želudačnog soka. Pacijenti su primetili, u lečenju soka bokvica, smanjenje ili nestanak bola i dispeptičkih manifestacija, poboljšanje apetita. Do kraja lečenja nestaje napetost mišića i bol u stomaku na, spastični fenomeni u debelom crevu, povećava se kiselost želučanog soka.

PLOD AMLE - Najbogatiji prirodni izvor vitamina C, promoviše salivaciju i stimulaciju apetita, poseduje diuretička i laksativna svojstva. Suvo voće je korisno kod krvarenja, dijareje i dizenterije. Imaju antiparazitsku, anaboličku, antibakterijsku i stimulišuću odbranu tela. Imaju kardiotoničnu, antipiretičnu, antioksidantnu, antivirusnu i antiemetičku aktivnost. Koriste se i za lečenje ateroskleroze. Zbog svojih antibakterijskih svojstava, biljka sprečava infekciju i pospešuje zarastanje čireva. Alkaloidi koji sačinjavaju amlu, efektivno vezuju soli teških metala. Koristi se kao laksativ za hemoroide.

 KOREN SLADIĆA - Terapeutska svojstva sladića su posledica sadržaja saponina, koji, kada su izloženi ljudskom telu, iritiraju sluzokožu ljudskog tela, što pomaže da se stimuliše rad respiratornih i digestivnih organa. Važno je napomenuti da su nedavne studije pokazale da je sadržaj sladića u supstancama sličnim po sastavu i formuli steroidnim hormonima. Ovi hormoni se prirodno proizvode u nadbubrežnim žlezdama i imaju snažan anti-inflamatorni efekat. Lekovite osobine sladića opisane su u drevnim spomenicima orijentalne medicine, koji datiraju nekoliko hiljada godina pre nove ere. Kineski lekari milenijumima pripisuju koren sladića lekovima najviše kategorije efektivnosti, uključujući i gotovo sve lekove. Sladić nije samo odličan kao lek, već je odličan i kao katalizator za stimulaciju delovanja drugih lekovitih supstanci. Tibetanski iscelitelji smatrali su koren sladića glavnom komponentom sredstava za dugovečnost.

 LIST ORAHA - Listovi zelenog oraha su antiparazitni agensi koji se koriste od vremena Hipokrata. Moderni parazitolozi ih smatraju jednim od najefikasnijih sredstava protiv širokog spektra parazita (helminti, protozoe, bakterije, virusi). Zašto? S jedne strane, listovi "stabla života" su jedinstveni imunokorektori, sposobni da "prilagode" sopstvene snage tela da se bore protiv "osvajača". S druge strane, u velikim količinama sadrže veoma retku prirodnu supstancu - glikozid juglon. Kod biljaka drugih vrsta ova supstanca nije pronađena. Iuglon utiče na procese disanja i energetskog metabolizma parazita (blokira enzime koji su vitalni za proizvodnju energije), i kao rezultat toga umiru. Čak i u relativno niskim koncentracijama inhibira rast patogenih mikroorganizama, bez oštećenja prirodne mikroflore organizma, što omogućava upotrebu ekstrakata listova u prehrambenoj industriji kao konzervans bezalkoholnih pića. Za osobu, ova supstanca je sigurna.

 PISKAVICA - Rastvara i omekšava zgusnute mase sluzi, pomaže u uklanjanju toksičnih proizvoda kroz limfni sistem. Seme se koristi za proizvodnju lekova sa anti-sklerotičnim efektom. Piskavica hrani krvne ćelije, koštanu srž, živce i reproduktivne organe. Veoma je koristan u periodu oporavka i za opšte jačanje tela. Seme piskavice u prahu može se uzeti kao tonik za osteomijelitis, tuberkulozu i skrofulu. Piskavica je naročito korisna u slučaju bolesti povezanih sa nedostatkom hranljivih materija: anemija, nerazvijenost, neurastenija. Seme piskavice sadrži diosgenin, sličan ženskom polnom hormonu estrogenu. U velikim količinama, piskavica deluje kao stimulans, podstičući početak menstruacije. Ona smanjuje holesterol u krvi - dokazano je da semenke piskavice smanjuju holesterol i mast u krvi i inhibiraju biosintezu holesterola u jetri. Rezultati mnogih istraživanja su otkrili da su ovi efekti posledica galaktomanana sadržanih u semenu (guma za piskavicu). Polisaharidi, ili dijetalna vlakna, imaju tendenciju da utiču na snižavanje holesterola, a piskavica je prepoznatljiva jer ima i efekat snižavanja šećera u krvi. Seme piskavice preporučuje se za: dizenteriju, probavne smetnje, hronični kašalj, alergijske bolesti, bronhitis, grip, zubobolju, neurasteniju, artritis, išijas. Seme piskavice se propisuje sa značajnim gubitkom telesne težine, nakon teških operacija, posebno na organima gastrointestinalnog trakta, sa tuberkulozom. Piskavica se koristi za parazitske invazije, plućne bolesti, prehlade, kašalj, kod želučanih bolesti, za bolesti slezine.

HAJDUČKA TRAVA - Hajdučka trava ima mnogostrana farmakološka svojstva zbog prisustva različitih biološki aktivnih jedinjenja u medicinskim sirovinama. Ima antispazmodično dejstvo na glatke mišiće creva, urinarnog i bilijarnog trakta, i stoga proširuje žučne kanale i povećava sekreciju žuči u dvanaestopalačnom crevu, a takođe povećava diurezu i može da ublaži bol izazvan grčevima u crevima. Ova svojstva biljke povezana su sa sadržajem flavonoida i eteričnih ulja. Zbog gorkog ukusa Achilleina, hajdučka trava iritira čulo ukusa i pojačava izlučivanje želučanog soka. Hajdučka trava, pored toga, smanjuje nadutost. Sadržaj tanina, esencijalnog ulja i chamazulena u biljci je zbog protivupalnih, antibakterijskih, antialergijskih i rano-lekovitih svojstava hajdučke trave. Čaj od hajdučke trave poboljšava zgrušavanje krvi, što se manifestuje skraćivanjem vremena ponovne kalcifikacije oksalatne plazme, povećanjem tolerancije na heparin u plazmi i smanjenjem vremena heparina. Sadržaj hajdučke trave aktivira dejstvo fibrina, ali nikada ne dovodi do stvaranja krvnih ugrušaka.