PEPTIDI

LEK ZA 21. VEK

Fiksni telefon 011 3373 542
 Mobilni telefon 066 8874 960

Putin dodelio orden "ocu" peptidnih bioregulatora

26. januara na svečanoj ceremoniji u Jekaterinskoj sali u Kremlјu, predsednik Ruske Federacije, Vladimir Vladimirovič Putin, uručio je Orden prijatelјstva Vladimiru Hackelјeviču Havinsonu, direktoru Sankt-Peterburškog instituta za bioregulaciju i gerontologiju, vicepredsedniku Međunarodne asocijacije za gerontologiju i gerijatriju, za zasluge u sferi zdravstvene zaštite.

Vladimir Vladimirovič Putin – predsednik Ruske federacije

" Dobar dan, poštovani prijatelјi! Veoma mi je drago da u Kremlјu pozdravim učesnike i goste ceremonije dodele državnih priznanja. Pre svega želim iskreno da čestitam onima čija su istaknuta profesionalna dostignuća i uspesi u vojnoj sferi i sferi društvenog rada zaslužili visoku ocenu otadžbine. Vi predstavlјate nauku, obrazovanje, kulturu, duhovnu sferu, industriju, polјoprivredu, medije. Ono što je svima vama zajedničko to je visok stepen stručnosti, predanog rada i, što je najvažnije, postizanje zacrtanih cilјeva. Vaš trud, odgovornost, lične osobine predstavlјaju profesionalni i moralni orijentir za hilјade, ako ne i za milione drugih. To je ništa manje važno od rezultata koje ste postigli. Naša istorija je puna svedočanstava kada su naučnici nadahnuti inovatorskim idejema dolazili do velikih otkrića, kada su se iz remek-dela rađali čitavi pravci u kulturi i umetnosti, kada je hrabrost velikih junaka prošlosti podsticala njihove potomke na podvige i neuobičajene, smele postupke."

"Poštovani prijatelјi, imena koja su izgovorena i koja će tek biti izgovorena u ovoj sali dostojna su posebnih reči. Iza svakog od njih stoji jedinstvena ličnost, talenat, uporni trud. Vi časno koračate svojim životnim putem i rezultati koje ste postigli doprinose uspešnom razvoju naše zemlјe. Iskreno vam zahvalјujem i čestitam na zasluženim priznanjima. Želim vam zdravlјe, svako dobro i nova dostignuća. Hvala na pažnji! "

Havinson Vladimir Hackelјevič, direktor Instituta za bioregulaciju i gerontologiju

"Dubokopoštovani Vladimire Vladimiroviču, dubokopoštovane kolege, dozvolite mi da izrazim iskrenu zahvalnost za visoku ocenu mog rada na polјu nauke, vojne medicine i zdravstvene zaštite. Naš kolektiv je stvorio grupu inovativnih medicinskih preparata. Mnogi od njih su jedinstveni na celom svetu. Zahvalјujući tome, Rusija je zauzela vodeće mesto na polјu gerontologije – oblasti koja se bavi pronalaženjem sredstava za usporavanje starenja. Osnovna prednost ovih preparata je mogućnost produžetka perioda radne sposobnosti u životu pojedinca. Poštovani Vladimire Vladimiroviču, kao lekar želim Vam dobro zdravlјe, energiju i mnoge godine aktivnog života na dobro naše otadžbine. Hvala! "

Vladimir Vladimirovič Putin – predsednik Ruske federacije

"Poštovani prijatelјi, na kraju ću reći samo nekoliko reči. Državna priznanja i počasne titule se dodelјuju za konkretan rad ili za sveukupna dostignuća. I jedno i drugo znači da svako od vas pomalo uzdiže, da svako od vas pobolјšava i čini pouzdanijom onu oblast i posao kojim se bavi. Sve to zajedno, zato što su ovde, kao i obično, prisutni lјudi ne samo različitih uzrasta i pokolenja, nego i iz najraznovrsnijih sfera, sve to zajedno pomalo uzdiže i našu zemlјu. I tako, postepeno, ali ritmično i pouzdano, kretaćemo se i dalјe. Veliko vam hvala za sve što ste učinili i želim vam nova dostignuća i nove uspehe na dobro Rusije. Zahvalјujem!"