PEPTIDI

LEK ZA 21. VEK

Fiksni telefon 011 3373 542
 Mobilni telefon 066 8874 960

Imunitet - Vladonix

Vladonix se sa pravom može nazvati pionirom kod istraživanja peptida. Upravo je od njega 70-ih godina prošlog veka započeo razvoj čitave grupe peptidnih bioregulatora. Vladonix je bioregulator timusa - centralnog organa imunog sistema. Obavlja najvažniji zadatak - bez izuzetka reguliše funkcije organa i sistema tokom života. Stoga su naučnici počeli da razvijaju lek koji će podržavati imunološki sistem u njegovom svakodnevnom napornom radu i normalizovati funkcije u slučaju periodičnih poremećaja. Vladonix sadrži kompleks peptidnih jedinjenja izolovanih iz timusa mladih teladi starih 6-12 meseci, koja su podvrgnuta specijalnoj selekciji.

U početku je Vladonix razvijen za vojsku (naročito za one koji su se borili u Avganistanu).  U takvim uslovima imuni sistem je veoma osiromašen. Kasnije su naučnici došli do zaključka: pošto Vladonix podržava imunitet u ekstremnim uslovima, to znači da će se odlično nositi i sa manje uticaja štetnih faktora koji stalno utiču na čoveka.

Mirni životni uslovi se ne mogu uporediti sa vojnim. Ali svakodnevni uticaj stresnih faktora se akumulira i na kraju ima štetan uticaj na organizam - pre svega na imuni sistem, pošto je veoma visoko organizovana  struktura. Tu je uticaj klimatskih uslova, vibracija, buke, jonizujućeg zračenja, otrovnih supstanci, nezdrave ishrane, psihološkog stresa. U mirnim uslovima, Vladonix je bio prvenstveno namenjen ljudima koji rade u štetnim uslovima. Takođe, Vladonix je izuzetno važan za starije ljude, jer kada starimo (posebno prerano zbog negativnih uticaja), timus počinje da pati.

Timus (ili timusna žlezda) je organ koji u sebi ima sve imunološke ćelije. Zahvaljujući njima, on je odgovoran za normalno stanje imuniteta kod ljudi. Neosporna činjenica: ako je imunitet oslabljen, tada, bez izuzetka, bolesti bilo kog sistema u organizmu imaju veoma loš uticaj, lečenje je teže i dugotrajnije. To jest, bilo kakvo slabljenje rada timusa može povećati rizik od bilo koje bolesti.

Budući da imunološka veza postoji u mehanizmu razvoja bilo koje bolesti, postoji veliki broj slučajeva kada je imunitet oslabljen. Ovo je česta pojava kod prehlade, kod virusa, u periodu oporavka nakon bilo koje bolesti (posebno zarazne) i trbušne operacije, period nakon pretrpljenog moždanog udara i infarkta miokarda, kao i raka.

Budući da imuni sistem deluje svake seku nde, on ima stalnu potrebu za podrškom, bez koje imunitet naglo opada. A da bi imuni sistem funkcionisao bez kvarova, morate da održavate timus. Vladonix se nosi s tim. Tokom više od 40 godina proučavanja ovog bioregulatora, sprovedeno je na desetine naučnih studija. Oni ukazuju da se upotrebom Vladonix-a funkcionalna aktivnost timusa, a samim tim i imunološki sistem, vraćaju na optimalni nivo. Vladonix pomaže u ažuriranju i poboljšanju funkcionalnosti svih ćelija imunološkog sistema, bez izuzetka.

Da biste postigli veći efekat, bolje je Vladonix uzimati u kombinaciji sa Ventfortom. Ventfort je peptidni bioregulator vaskularnog sistema. Funkcija timusa zavisi od njegove normalne prokrvljenosti. Ventfort reguliše rad krvnih sudova, poboljšavajući dotok krvi u timus, pomažući tako da obnovi njegova tkiva. Ali Vladonix se uspešno uzima i bez Ventforta - on nezavisno može da reguliše aktivnost timusa.

Ako ste stalno izloženi negativnim faktorima okruženja, to znači da će pre ili kasnije imunološki sistem propasti. To ne treba čekati, jer kao rezultat toga može propasti bilo koji drugi sistem, ili čak nekoliko. Vladonix će pomoći ćelijama timusa da obnavljaju, štite imuni sistem, što znači da će zaštititi telesne sisteme i organe od mnogih bolesti i virusa.