PEPTIDI

LEK ZA 21. VEK

Fiksni telefon 011 3373 542
 Mobilni telefon 066 8874 960

LEPOTA I MLADOST KOŽE LICA

Dr. Nigma Talib, u svojoj knjizi o preranom starenju kože, napisala je da gotovo svaka moderna žena pati od netolerancije na kožu od šećera, glutena, mlečnih ili alkoholnih proizvoda (posebno vina). Ako se ovi proizvodi isključe iz ishrane, koža će postati primetno sveža i čvršća. Kako saznati šta vas tačno boli i zašto koža stari? Samo pažljivo pogledajte u ogledalo ...

ŠEĆERNO LICE


Šećer se sada dodaje svuda: u desertima, kolačima, sosovima, hlebu, mlečnim proizvodima, u svim poluproizvodima. Čak i u prodavnicama zdrave hrane ima dosta proizvoda sa skrivenim šećerom.

Mislite da činite zdrav izbor, ali na kraju, nesvesno jedete čašu šećera skrivenu u jogurtu, slatkišima, krekerima od punog zrna i u desertima od sušenog voća.

Višak šećera dovodi do toga da se kolagen pogoršava i koža gubi elastičnost. Neodgovarajuća distribucija masti može izazvati gnojnu upalu i osip na celom licu. Koža postaje manje elastična, pojavljuju se duboke bore.

PREPORUKA: Reviline Pro Intenzivna krema sa peptidima

 

“MLEČNO LICE”


Laktoza je jak alergen u ishrani i sa godinama mnogi ljudi gube sposobnost da ga probave. To može dovesti do hormonskih abnormalnosti i kožnih bolesti. Pored toga, da bi produžili rok trajanja, mlečni proizvodi su jako pasterizovani, tekođe, često u proizvodima postoje hormoni i antibiotici. Ovo pokreće aktivnu proizvodnju sebuma i začepljuje folikule.

Ako u ogledalu vidite otečene kapke, vreće ispod očiju, upalu na bradi i bubuljice po celom licu, onda su to znakovi nepodnošenja laktoze.

PREPORUKA: Reviline Pro Regenerišuća krema sa peptidima

 

“GLUTENSKO LICE”


Gluten je protein koji se nalazi u semenu žitarica, posebno pšenice, raži i ječma. Gluten je veoma teško probavljiva hrana i zahteva obilan želudačni sok da bi ga obradio. Ako želučani sok i enzimi nisu dovoljno produkovani, a molekuli glutena ne uđu u tanko crevo potpuno digestirani, onda postepeno to dovodi do povećane propusnosti creva.

Osetljivost glutena može se prepoznati po nabreklom licu, crvenilu i pigmentnim mrljama u području obraza.

PREPORUKA: Reviline Pro Obnavljajuća krema sa peptidima

 

“VINSKO LICE”


Alkohol uzrokuje upalu u celom telu: crvenilo, mali osip i sitni kapilari se pojavljuju na obrazima i nosu. Dehidrira ćelije kože, a suvoća ubrzava stvaranje bora. Pošto šećer, koji se nalazi u alkoholnim pićima, oštećuje kolagen i njegova proizvodnja se pogoršava, koža postaje brdovita, sa povećanim borama i sivkastim nijansama.

PREPORUKA: Reviline Pro Učvršćujuća krema sa peptidima 

Kako vratiti lepotu i mladost?

Da bi se povratio prirodni metabolizam, mikroflora i hormoni - nije dovoljno samo odbaciti te proizvode. Malo je verovatno da će to biti tako lako! Navike koje su se razvijale tokom godina ne mogu se odjednom fiksirati. Potreban je kompleksan rad koji uključuje rad sa ishranom, čišćenjem i negom.

 Ono što je vama potrebno su 3 ključne promene:

1. Uklonite trigere hrane (hrana koja vas tera na nekontolisano prejedanje), i smanjite upalu u celom telu
   - Nužnost odbacivanja ovih proizvoda, ogleda se u tome što oni ne samo da nanose štetu našoj koži i licu, već dovode do lošeg fizičkog izgleda i remećenja kompletnog metabolizma. Izgled našeg lica je samo rezultat procesa koji se dešaju unutar našeg tela.

2. Uvedite kompletnu detoksikaciju tela (obnavlja floru i podupire rad glavnih organa za varenje, uključujući jetru i žučnu kesu)
   - Više puta smo napomenuli nužnost detoksikacije i uopšte izbacivanja parazita i toksina iz našeg organizma. Oslabljen imunitet, kao i oslabljenost rada mnogih vitalnih organa rezultat su loših životnih navika, manjak fizičke aktivnosti i loše ishrane - što naravno pogoduje životu i širenju parazita. Pored mnogih oboljenja koji prouzrokuju paraziti, akne, mitiseri i generalno mnoga kožna oboljenja su jedan od najistaknutijih znakova da je vaš organizam pun toksina.
 
3.  Uvedite kvalitetne proizvode za negu vašeg lica (obnavlja strukturu kože, vraća elastičnost i održava hidrataciju kože)
   - Na našem tržištu postoji ogroman spektar proizvoda namenjenih za negu lica. Međutim, pored sve veće izloženosti štetnim sunčevim zracima, zagađenom vazduhu i svakodnom stresu, koži je potrebno nešto prirodno i lagano. Bez veštačkih dodataka koji više štete nego što pomažu koži, bez izazivača kancerogenih bolesti, a sa što više prirodnih sastojaka koji hrane, hidriraju i obnavljaju kožu.