PEPTIDI

LEK ZA 21. VEK

Fiksni telefon 011 3373 542
 Mobilni telefon 066 8874 960

MUŠKO ZDRAVLJE

Svaki čovek bi voleo da ostane aktivan, zdrav i energičan koliko god je to moguće, kao sa 25 godina. Međutim, statistika nam govori da to nije uvek slučaj. Oko 50% muškaraca starijih od 40 godina ima različite teškoće povezane sa erektilnom disfunkcijom, svaki treći muškarac stariji od 60 godina nije u stanju da ima redovan seksualni život. Utvrđeno je da muška neplodnost nije manje uobičajena od ženske i čini oko 45% slučajeva!

Već od 30. godine, značajan deo muške populacije postepeno smanjuje izlučivanje najvažnijeg polnog hormona - testosterona, i počinju prvi neuspesi. Za održavanje zdravlja muškaraca veoma je važna poseta urologu, čak i preventivno. Trebali biste razmisliti o činjenici da nakon 35-40 godina postaje ranjiva i prostata, kojoj je takođe potrebna pažnja. Za dijagnosticiranje stanja prostate, koristi se PSA test - specifično sredstvo za prostatu (PSA je jedinjenje koje pripada klasi peptida koji se stalno formira u ćelijama prostate). Prema savremenim konceptima gerontologa, najbolji rezultati se postižu preventivnim merama koje su započele u relativno mladom dobu - od 30-40 godina.

Najčešće patologije prostate su prostatitis i benigna hiperplazija prostate. S prostatitisom, hronični proces u prostati uglavnom se odvija bez simptoma, čini se da nema pritužbi, ali kao rezultat toga dolazi do smanjenja seksualne želje, seksualne funkcije i plodnost postepeno opada. Upalni proces u prostati razvija se pod uticajem dve glavne grupe faktora: seksualno prenosive infekcije (hlamidija, mikoplazme, gonokok i mnoge druge) i zagušenja. Što se tiče infekcije, generalno je sve jasno - najbolje ih je izbegavati korišćenjem barijernih sredstava tokom seksualnog odnosa. Što se tiče stagnacije, sedeći način života dovodi do poremećaja cirkulacije u karličnim organima. Sedalni rad je opasan neprijatelj za zdravlje ljudi. Ovo potvrđuju studije naučnika koji su otkrili da muškarci čija je profesija povezana sa stalnim boravkom u sedećem položaju imaju umanjenu polnu funkciju od muškaraca sa aktivnim fizičkim poslom. “Kancelarijski radnici” koji većinu vremena provode za računarom izloženi su posebnom riziku od takvih bolesti. Takođe, vozači koji neprekidno sede za volanom duže od pet sati (što je još štetnije, jer čovek ne samo da sedi, već je i izložen udarcima). Takođe su opasne česte hipotermije (na primer, ljudi koji se bave ekstremnim sportovima i profesionalnim aktivnostima), fizičko i emocionalno preopterećenje i dugotrajna apstinencija.

Posledica poremećaja cirkulacije u karličnim organima je nedovoljno snabdevanje kiseonikom i osnovnim hranljivim materijama. Ako je za obnavljanje krvi potrebno duže vreme, razvija se stagnirajući proces koji stvara optimalne uslove za razvoj patogena. Druga najčešća bolest, češća kod zrelih muškaraca, je benigna hiperplazija prostate (BPH). Karakteriše ga formiranje jednog ili više čvorova u regiji prostate, koji se vremenom povećavaju i na taj način komprimiraju uretru koja prolazi kroz nju. Kao rezultat toga, odliv urina pati i pojavljuju se disurički poremećaji razlicite ozbiljnosti.

Danas, uprkos širokim mogućnostima dijagnosticiranja i lečenja BPH, adenom prostate često se nalazi već u kasnoj fazi, opterećen komplikacijama. To je zbog činjenice da često muškarci ne pridaju značajnu važnost problemu i smatraju da su simptomi povećane prostate normalno stanje, zbog starosti i ne zahtevaju korekciju. Da, hiperplazija prostate je dobroćudna bolest, ali u nedostatku profilaksije i pravovremenog lečenja dolazi do progresije: pojačavaju se poremećaji mokrenja, povećava se rizik od akutnog zadržavanja mokraće, pa je čak i potrebna operacija!

Kada iz nekog razloga prostata počne da propada, čovek počinje da ima probleme u intimnoj sferi: prerana ejakulacija, erektilna disfunkcija, nedostatak orgazma, neplodnost. Za održavanje zdravlja muškaraca potreban je TESTOLUTEN. Testoluten je pravi spas za predstavnike jačeg pola, jer ovaj prirodni preparat uspešno popravlja rad muških genitalnih organa i hormonsku ravnotežu. Preparat  se uspešno nosi sa svim simptomima nedostatka testosterona, uključujući:

• smanjen libido;

• erektilna disfunkcija, u većini slučajeva povezana sa endokrinim i vaskularnim poremećajima;

• poremećaji mokrenja, jedan od uzroka je adenom prostate. Rizična grupa – muškaraci 40+ sa niskim nivoom androgena u krvi;

• neplodnost - glavni razlog oslabljene reproduktivne funkcije je smanjenje kvaliteta sperme, smanjenje broja spermatozoida sposobnih za začeće.

Efikasno delovanje Testolutena je zbog peptida. Ovi prirodni bioregulatori su visoko aktivni i ispravljaju nefunkcionalnost u reproduktivnom sistemu na ćelijskom nivou. S godinama ili u prisustvu patologije, njihova sinteza u organizmu postepeno prestaje, što dovodi do poremećaja funkcionisanja ćelija. Upotreba peptida u lečenju i prevenciji bolesti je inovativno rešenje koje pomaže da se nose sa muškim problemima. Neki preparati kombinuju nekoliko grupa peptida odjednom, što značajno pojačava terapeutski efekat. Testoluten je peptidna frakcija izolovana iz testisa seksualno zrelih junadi.