PEPTIDI

LEK ZA 21. VEK

Fiksni telefon 011 3373 542
 Mobilni telefon 066 8874 960

Dovedi u red svoj mozak

Cena: 3.000,00 rsd

Tanadin neuro

namenjen је odrasloj populaciji. Preparat doprinosi: normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnih sudova, kostiju, hrskavice, desni, kože i zuba, normalnom energetskom metabolizmu, normalnom funkcionisanju nervnog sistema, normalnoj psihološkoj funkciji, normalnoj funkciji imunološkog sistema, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, smanjenju umora i iscrpljenosti.


Opis

Lecitin,fosfatidilholin

Fosfatidilholin је fosfolipid koji predstavlja glavnu komponentu celijskih membrana. Lecitini koji sadrze ovaj polarni lipid dobljaju se iz biljnih izvora i to najčešce soje, suncokreta i uljane repice. Holincini oko 15% od ukupne mase fosfatidilholina. Fosfatidilholin može da pokazuje hepatoprotektivnu aktivnost, neophodan је za normalan sastav ćelijskih membrana i njihovo obnavljanje. Predstavlja glavni izvor esencijalnog nutrijenta holina koji је sam prekursor u sintezi neurotransmitera acetilholina , metil donora betaina i fosfolipida . Uključen је u transferVLD-lipoproteina iz jetre. Primećeno је da fosfolipidi mogu da pomognu u uspostavljanju normalne funkcije jetre u brojnim poremećajima, uključujući alkoholne fibroze i moguće virusni hepatitis, primenjuju se za lečenje određenih maničnih stanja, moze biti koristan kod tretmana Alchajmerove bolesti i kod nekih kognitivnih poremećaja.

 Arabinogalaktan је prirodni ugljeni hidrat zastupljen u svakodnevnim  vrstama hrane (šargarepa, zelena salata, spanac , paradajz, kukuruz, kokos, ehinacea). Komercijalno proizveden doblja se iz stabala različitih vrsta arisa (Larix sp). Promoviše rast problotskih bakterija u gastrointestinalnom traktu i stimuliše aktivnost NK ćelija ( natural killer cells) i tako pomaže u borbl protiv infekcija. Eksperimentalne studije ukazuju па to da bi arabinogalaktan mogao da pomogne u inhibiciji vezivanja bakterija za ćelije, da uspori širenje tumorskih ćelija па jetru i da značajno poveća aktivnost ćelija imunog sistema koje uništavaju strane agense i kancerske ćelije . Ne postoje poznate interakcije, neželjena dejstva i kontraindikacije za upotrebu arabinogalaktana . Bezbedan je za upotrebu i u periodu trudnoće i dojenja.

 Vitamin С u hrani se nalazi uglavnom u obliku L-askorblnske kiseline . Predstavlja esencijalni nutrijent za ljude i samo neke životinje. Vitamin С је kofaktor za poliol i lizil hidrolaze, enzime važne za stvaranje kolagena. Nedostatak vitamina С u procesu stvaranja kolagena, kao sto је slucaj kod skorbuta, dovodi do stvaranja nepravilnih vlakana, što ima za posledicu, između ostalog i fragilnost-osetljivost krvnih sudova. Uključen је i u sintezu drugih komponenata vezivnog tkiva . Umor i slabost mogu biti posledica nedostatka L­ karnitina , koji nastaje zbog odsustva vitamina С u njegovoj biosintezi. Askorblnska kiselina utice па apsorpciju gvožda, njegov transport i deponovanje u organizmu. Vitamin С је najpoznatiji zbog antioksidativnog delovanja i uloge u prevenciji određenih hroničnih degenerativnih poremećaja, kao sto su koronarna srčana bolest i kancer. Smatra se najvažnijim hidrosolubllnim antioksidansom u organizmu. Takode ima antiaterogeno, antikancerogeno, antihipertenzivno, antivirusno, antihistaminsko, imunomodulatorno, oftalmoprotektivno dejstvo.

 Dihidrokvercetin је flavonoidna komponenta koja se prirodno nalazi u crnom luku, mlečnom ckalju, u različitim vrstama bora (Pinus sp) i arisa (Larix sp). lspoljava snažnu antioksidativnu aktivnost i trenutno se najveci bгој literature fokusira па modele kancerskih celija i prevenciju toksicnih efekata lekova. Proliferativne promene celija, diferencijacija, apoptoza, kao i izmenjena ekspresija transkripcionih faktora i proteina esencijalnih za regulaciju ćelijskog ciklusa dovode do razvoja abnormalnog ćelijskog rasta i razvoja kancerogenih tkiva. Zaštita od određenih tipova kancera kojoj doprinose mnoge vrste uobičajene hrane је do sada već dobro ustanovljena, а flavonoidi pokazuju izraziti antiinflamatorni odgovor uz moguce benefite za kardiovaskularna oboljenja i kancer. Potencijalni antikancerogeni efekti dihidrokvercetina uključuju sledeće mehanizme: indukciju 11 faze detoksikujucih enzima i kao rezultat detoksikaciju karcinogenih intermedijera, zatim supresiju citohrom Р450 zavisnih monooksigenaza,apoptozu ćelija i prekid progresije ćelijskog ciklusa kancerskih ćelija.