PEPTIDI

LEK ZA 21. VEK

Fiksni telefon 011 3373 542
 Mobilni telefon 066 8874 960

Geljmigon

Cena: 2.700,00 rsd

PREPORUČUJE SE ZA:

  • parazitske infestacije različite lokalizacije
  • alergije
  • imunodeficijencije
  • sindrom hroničnog umora
  • abnormalna funkcija jetre
  • oštećenje funkcije gastrointestinalnog trakta

Opis

Nova generacija antiparazitskih lekova

Kompleksna izrada na bazi biljnih sirovina. Ima širok spektar antiparazitskih aktivnosti. Gelmigon se pravi od bilja. Povećava otpornost tela i ne nanosi štetu zdravlju.

OSNOVNA SVOJSTVA KOMPONENTI 

SEME ANISA 

Od davnina su stanovnici Grčke i Rima koristili plodove biljke za apetit. Verovalo se da miris normalizuje san, čineći ga snažnim i mirnim, ublažava nesanicu. U ajurvedi anis je bio deo antiparazitskih formulacija. Trenutno je čaj od anisa veoma popularan, koristi se za ublažavanje grčeva kod bronhitisa, koristi se kao ekspektorans za ublažavanje napada astme. Čaj je koristan kod oboljenja respiratornog trakta, pomaže u otklanjanju hripavca, traheitisa, laringitisa.

Preparati na bazi biljke koriste se kao analgetik, dezinfekciono sredstvo, dijaforetik, antipiretik. Anis može značajno poboljšati funkciju gastrointestinalnog trakta, pojačati peristaltiku.

Semenke anisa se često koriste za lečenje gastritisa, za uklanjanje nadutosti, konstipacije, za lečenje bolesti želuca i creva.

Odvar semena biljke koristi se za crevna krvarenja, leči upale, smanjuje bol tokom menstruacije.

Infuzija semena koja se koristi kod bolesti jetre i pankreasa. Koristi se za uklanjanje upale pluća, otežanog disanja, astme, laringitisa, traheitisa.

PRESLICA

Preslica ima širok spektar lekovitih svojstava na telo obnavljajuće i pročišćavajuće dejstvo, protivupalno, antimikrobno, antiseptično, antihelmintičko, diuretičko, zaceljujuće rane, adstringentno. Osim toga, biljka povećava zgrušavanje krvi, pružajući hemostatski efekat. Ali to nije sve, imaju mnogo lekovitih svojstava preslice svojstvenih vrlo malom broju biljaka: jača imunološke osobine tela, jača zidove krvnih sudova (pa se trava preslice preporučuje za aterosklerozu srca i mozga); soli, toksina, postoje dokazi da preslica donosi čak i radioaktivne nukleotide, što je izuzetno važno za ljude u zoni povećanog zračenja. Vredna karakteristika preslice je ta što poboljšava metabolizam vode i soli, sprečava stvaranje mokraćnih kamenaca. Ali ovo još nije ograničen opseg lekovitog delovanja preslice, koja je takođe dobro vitaminsko sredstvo. Upotreba preslice daje dobre rezultate kod kamena u žuči i bubrezima. Preslica ima oslonac za tuberkulozu. Takođe ima hipotenzivno dejstvo, odnosno snižava krvni pritisak, pa se stoga koristi za hipertenziju, efikasan je kod kardiovaskularnih oboljenja, edema (preslica se u ovim slučajevima koristi kao diuretik) i unutrašnjih i spoljašnjih krvarenja. Pošto preslica poboljšava metabolizam vode i soli, koristi se za lečenje gihta, hidropsije. Preslica je veoma dobra za bolesti kao što su upala bešike, žutica, atonična materica, očne inflamatorne bolesti, akutno i hronično trovanje olovom, obilne menstruacije, kožne bolesti (lišajevi, ekcemi), oticanje i druga zagušenja zbog nedovoljne cirkulacije krvi i bolesti bubrega, čirevi, creva, Addisonova bolest, išijas, glavobolje, upale i ulcerativni procesi na sluznici usta, bolesti nedostatka, bolesti jetre.

KARANFILIĆ

Najvažnija komponenta karanfilića je eugenol - ulje karanfilića. To mu daje poseban začin. I s tim povezana lekovita svojstva ovog začina. Ulje karanfila, a posebno karanfilić ima analgetičko, antispazmodično, antimikrobno, dijaforetsko, diuretičko. Široko se koristi u stomatologiji: u borbi sa pulpitisom, karijesom, parodontalnom bolešću, lezijama oralne sluznice.

Zbog antimikrobnog dejstva karanfilića uklanja dijareju kod crevnih infekcija, poboljšava varenje, smanjuje gasove u petlji creva. Eugenol koji se nalazi u karanfiliću je moćan antiseptik, efikasan protiv patogenih bakterija i glista. Često se koristi za antiparazitsko lečenje.

Karanfil uklanja grčeve u mišićima i dijafragmu - odlično pomaže kod štucanja. Karanfilić ima jedinstven efekat na ginekološkom polju. Čak i u davna vremena, ulje karanfilića se koristilo za povećanje efikasnosti porođaja i pokušaja porođaja. Osim klinčića, povećanje tonusa materice, eliminiše usporen, oskudan menstrualni ciklus se normalizuje i, što je još važnije, povećava seksualno uzbuđenje. Ovaj začin se etablirao kao savršen lek za artritis, povrede. Čorba od karanfiića leči očne bolesti.

KORA BOKVICE

Obično se kora bokvice koristi kao blagi laksativ (esencija biljke deluje za 8-10 sati). Formulacije biljaka pojačavaju peristaltiku, ali ne iritiraju sluznicu. Većina uzima esenciju biljke za hronični zatvor i atoniju creva. U narodnoj medicini, esencija se koristi za ispiranje ekcema i za lečenje različitih kožnih oboljenja, ogrebotina i karbunkuloze. Mleveno voće u prahu leči anemiju, vodenu kap i dijareju.

BELI LUK

Zahvaljujući svojim karakteristikama, beli luk ispoljava gastrointestinalna, diuretička, dijaforetska i kardiovaskularna svojstva. Beli luk može da snizi krvni pritisak, zaceli rene i ima analgetičko, antimikrobno, antihelmintičko, antitoksično dejstvo. Beli luk je veoma koristan za beriberi bolest. Beli luk takođe sadrži selen, koji je poznat po antioksidativnim svojstvima. Beli luk sadrži više od četiri različite mineralne komponente, uključujući mnoštvo antioksidanata koji imaju niz pozitivnih terapeutskih svojstava. Beli luk snižava holesterol, razređuje krv, snižava krvni pritisak, deluje protivupalno. Beli luk suzbija starenje i začepljenje ne samo glavnih već i perifernih arterija. Terapeutski efekat se može postići dnevnim unosom dve do tri glavice belog luka. Beli luk razređuje krv i prirodni je antibiotik. Beli luk ubija veliki broj različitih bakterija.

CIMET

Cimet pomaže u poboljšanju probavnog procesa, izaziva apetit, jača želudac. Koristi se kao stimulans, tonik i antiseptik, sa discirkulacijskim i ishemijskim poremećajima. Ovo je odličan dijaforetik i ekspektorans za SARS i grip. Slabi bol u zubima i mišićima. Stabljike cimeta koriste se kao antipiretik, analgetik za bubrežne i jetrene kolike. Povećavaju lučenje želudačne kiseline, imaju antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva. Koriste se kod reume, gripa, kod kašnjenja menstruacije, hroničnih bolova.

LIST BOKVICE

Infuzija listova bokvice ima iskašljavajuće dejstvo i koristi se kao pomoć kod bronhitisa, hripavca, astme, tuberkuloze. Sok od svežih listova bokvice efikasan je kod hroničnog gastritisa, čira na želucu i čira na dvanaestopalačnom crevu sa normalnom ili niskom kiselošću želudačnog soka. Pacijenti kažu da je lečenje sokom bokvice smanjenje ili nestanak bola i dispeptičnih simptoma, poboljšanje apetita. Do kraja tretmana nestaje napetost mišića i bol u trbušnom zidu do palpacije, grčevi u debelom crevu, povećava kiselost želudačnog soka. Prisustvo isparljive proizvodnje u biljci rezultira antimikrobnim dejstvom trpuca.

EMBLIKI

Plodi embliki voća - najbogatiji prirodni izvor vitamina C, sadrži citokinine: zeatin, zeatin ribozid, zeatinnukleotidne alkaloide - emblikan A i B. Pospešuje salivaciju i izaziva apetit, ima rashlađujuća, antipiretička, diuretička i laksativna svojstva. Suvo voće je korisno kod krvarenja, dijareje i dizenterije. Okreće antiparazitsko, anaboličko, antibakterijsko i stimuliše odbrambenu aktivnost organizma. Ekspektorantno, kardiotonično, antipiretsko, antioksidativno, antivirusno i antiemetičko delovanje. Takođe se koriste za lečenje ateroskleroze i kablova. Zahvaljujući antibakterijskim i adstrigentnim svojstvima biljka sprečava infekciju i pospešuje zarastanje čireva. Alkaloidi koji pripadaju embliki efikasno vezuju teške metale. Koristi se kao laksativ za hemoroide.

KOREN SLADIĆA

Lekovita svojstva sladića su zbog sadržaja saponina, koji prilikom izlaganja ljudskom telu iritiraju sluznicu, što pomaže u stimulaciji respiratornih i organa za varenje. Treba napomenuti da su nedavne studije pokazale sadržaj supstanci u sladiću, sličnog sastava kao i steroidni hormoni. Ove hormone prirodno proizvode nadbubrežne žlezde i imaju snažan antiinflamatorni efekat. Ljekovita svojstva sladića opisana su u drevnim spomenicima istočne medicine, koji datiraju nekoliko hiljada godina pre naše ere. Hiljadama godina kineski lekari pripisivali su efikasnost leka sladića najvišoj kategoriji, uključujući i gotovo sve lekove. Sladić - ne samo po sebi odličan lek, već i divan katalizator za podsticanje lekovitog dejstva drugih supstanci. Tibetanski iscelitelji smatrali su koren sladića glavnom komponentom za dugovečnost.

ZELENI LISTOVI ORAHA

Zeleni listovi oraha - dokazani antiparazitski agensi, koji se koriste od vremena Hipokrata, Dioskorida, Avicene. Savremeni parazitolozi ih smatraju jednim od najefikasnijih sredstava protiv širokog spektra parazita (helminti, protozoe, bakterije, virusi). Zašto? S jedne strane, list, "Drvo života" je jedinstveni imunnokorektorami, sposoban da "podesi" sopstvene snage tela za borbu protiv "osvajača". S druge strane, oni sadrže veliki broj vrlo retkih prirodnih supstanci - glikozidnog juglona. Kod drugih vrsta ta supstanca nije pronađena. Juglon utiče na procese disanja i energetski metabolizam parazita (blokira enzime koji su neophodni za proizvodnju energije), pa usled toga umiru. Čak i u relativno niskim koncentracijama inhibira rast patogenih mikroorganizama bez oštećenja prirodne mikroflore organizma, koji se može koristiti kao lišće i ekstrakt perikara u prehrambenoj industriji kao konzervans u bezalkoholnim pićima. Za čoveka je ova stvar sigurna.

SEME PISKAVICE

Omekšava zgusnutu masu sluzi, olakšava uklanjanje toksičnih proizvoda kroz limfni sistem. Seme se koristi za proizvodnju lekova koji poseduju anti-sklerotično dejstvo. Šambala hrani krvne ćelije, koštanu srž, živce i reproduktivne organe. Veoma je koristan tokom oporavka i za opšte jačanje tela. Semenke piskavice u prahu mogu se uzeti kao tonik kod osteomijelitisa, tuberkuloze i skrofuljoze (škrofule). Posebno korisno u slučaju bolesti Šambala povezanih sa nedostatkom hranljivih materija: anemija, nerazvijenost, neurastenija. Semenke piskavice sadrže diosgenin, sličan ženskom polnom hormonu estrogenu. U velikim količinama, piskavica deluje kao stimulans, podstičući menstruaciju. Piskavica smanjuje holesterol - dokazano je da sjemenke piskavice smanjuju holesterol i masti u krvi i inhibiraju biosintezu holesterola u jetri. Mnoge studije su otkrile da su ti efekti uzrokovani galaktomananom koji se nalazi u semenkama (guma piskavice). Polisaharidi ili dijetetska vlakna imaju tendenciju da utiču na smanjenje nivoa holesterola, a piskavica je karakteristična zbog činjenice da takođe utiče na snižavanje nivoa šećera u krvi. Semenke piskavice preporučuju se kod: dizenterije, probavnih smetnji, hroničnog kašlja, alergijskih bolesti, bronhitisa, gripa, edema, bolova u zubima, neurastenije, artritisa, išijasa. Primenena semenki piskavice korisna je nakon velike operacije, posebno na organima gastrointestinalnog trakta, tuberkuloze. Šambala se koristi kod parazitskih najezda, bolesti pluća, prehlade, kašlja, kao obloga za želučane bolesti, poput stimulacije apetita, sa nedostatkom vitamina PP, za bolesti slezine.

HAJDUČKA TRAVA

Ova biljka ma multilateralna farmakološka svojstva, zbog prisustva u lekovitim sirovinama različitih biološki aktivnih jedinjenja. Ima spazmolitički efekat na glatke mišiće creva, mokraćne i bilijarne puteve, pa stoga produžava žučne kanale i povećava lučenje žuči u dvanaestopalačno crevo, a takođe povećava diurezu i može zaustaviti bol izazvan grčevima u crevima. Ova svojstva biljke povezana su sa sadržajem flavonoida i eteričnih ulja. Iritira živce ukusa i povećava lučenje želudačnog soka. Hajdučka trava, pored toga, smanjuje nadutost. Sadržaj tanina, eteričnog ulja i chamazulena u biljkama posledica je protivupalnog, antibakterijskog, antialergijskog i lekovitog svojstva biljke. Infuzija hajdučke trave povećava zgrušavanje krvi, što se manifestuje u skraćivanju vremena ponovne kalkulacije oksalatne plazme, povećanju tolerancije plazme na heparin. Hemostatski mehanizam delovanja lekova od hajdučke trave donekle podseća na učešće kalcijumovih jona u procesu zgrušavanja krvi. Lekovi na bazi hajdučke trave aktiviraju efekat fibrina, ali nikada ne dovode do stvaranja krvnih ugrušaka

PRIMENA

Odrasli i deca starija od 14 godina: 1 kapsula 2-3 puta dnevno tokom obroka. Trajanje terapije je 1 mesec. Terapiju je moguće ponoviti 3-4 puta godišnje.