PEPTIDI

LEK ZA 21. VEK

Fiksni telefon 011 3373 542
 Mobilni telefon 066 8874 960

Moćan prirodni preparat za dizanje imuniteta

Cena: 12.000,00 rsd

PREPORUČUJE SE ZA:

  • Za preventivu onkopatologije
  • Kao sastavni deo kompleksnog lečenja onkoloških bolesnika različite lokalizacije i stadijuma procesa
  • Kod imunodeficita različite geneze
  • Kod autoimunih bolesti, (rasejanost-skleroza, glomerulonefritis, reumatizam, sklerodermija, sistemska crvena volčanka, itd)
  • Kod hroničnog hepatitisa različite etiologije
  • Kod dijabetesa
  • Kod udružene kardiovaskularne patologije
  • Za profilaktiku prevremenog starenja
  • Kod poremećaja razmene materija

Opis

 

OSNOVNA SVOJSTVA KOMPONENTI

ŠITAKE

Šitake je najizučavanija medicinska gljiva sa dokazanim farmakološkim svojstvima. Ona pokazuje jako protivtumorsko delovanje. Sadrži polisaharid Lentinan; to je molekul B-1,6-1,3-D glukana, koji ima polivalentno dejstvo na organizam: povećava brzinu sazrevanja Makrofaga, NK-ćelija i Citotoksičnih T-limfocita (CTL), povećava dužinu njihovog života, indukuje i pojačava litičku aktivnost makrofaga, prirodnih ubica i CTL. Postaje očigledno da B-1,6-1,3-D glukani aktiviraju leukocite da bi oni aktivnije i veštije napadali i uništavali ćelije tumora. Lentinan stimuliše stvaranje inhibitora tumora za te ćelije (citokine, TNF, IL-1). Kod stimulacije Lentinanom CTL i NK-ćelija deluje se na uništavanje stranih ćelija uz pomoć belančevina perforina i granzima. Kod njihovog raspoznavanja leukociti im prilaze tesno zbijeni i izbacuju na ćelijsku površinu perforine, koji se momentalno ugradjuju u spoljašnju membranu. Pri tom nastaje proboj, preko koga ćelija gubi tečnost i strada. Kod nedovoljne efikasnosti perforina izbacuju se granzimi, koji razaraju jedro ćelije. Primena samo Lentinana izaziva kod pacijenata sa rakom želuca povećanu proizvodnju interlejkina-1 i faktora nekroze tumora. Lentinan, takodje, indukuje izradu interferona i interlejkina-2 kod bolesnika od raka. Pored Lentinana, protivtumorsko i imunostimulišuće delovanje pokazuju i drugi polisaharidi, izvučeni iz šitake. Izdvojeni su polisaharidi koji sadrže manan-peptidno jedinjenje (KS-2) i emitanin, koji su oštro zaustavljali rast tumora. Laboratorijska ispitivanja su pokazala da je pročišćen polisaharid netoksičan i sposoban da pojačava imune reakcije, da stimuliše regres tumora i čak njegovo nestajanje za pet nedelja kod sarkoma, ascitnog hepatoma, Erlihovog karcinoma, kao i drugih modeliranih tumora, i sprečava hemijsku kancerogenezu. Šitake je naročito efikasna u odnosu na tumor želudačno-crevnog trakta, pluća i kože. Ona guši rast tumora i sprečava nastanak metastaza. U Japanu Lentinan se često koristi za održavanje imune funkcije kod bolesnika od raka u vreme hemioterapije, pošto je poznato da hemioterapeutski agensi mogu dovesti do ozbiljnog pada imuniteta.

REIŠI

 Reiši je najskuplje sredstvo od svih različitih novih tvorevina. Kao rezultat saradnje izmedju Nacionalnog centra za izučavanje onkoloških oboljenja i katedre agrohemije Univerziteta Sizuoka (Japan) 1980. godine, dogodilo se otkriće najjačeg beta - glukana Reiši (GL-I-2a-alfa). beta - glukani Reiši ubrzavaju sazrevanje imunokompetentnih ćelija, povećavaju životni vek Makrofaga, CTL i NK-ćelija za nekoliko puta, aktiviraju ih tako što oni počinju da ispoljavaju neobično visoku citotoksičnu aktivnost prema bilo kojim atipičnim ćelijama. Oni, takodje, povećavaju sadržaj TNF - alfa, a takodje IL-1 i IL-6. Osim toga, otkriveno je da ergosterini Reiši imaju direktno ugnjetavajuće delovanje na tumore. Klinička ispitivanja pokazuju da pacijenti koji su uzimali Reiši, bolje podnose kure hemioterapije i zračenja. Kod njih nije bilo izraženog pada leukocita i imunoloških pokazatelja.

MAITAKE

Maitake je ''zvezda u usponu'' mikologije, gljiva koja je počela aktivno da se izučava relativno skoro, pre oko trideset godina. Dokazano je da svakodnevno korišćenje ekstrakta Maitake jača imuni sistem i znatno smanjuje rizik od onkoloških oboljenja. Protivtumorsko delovanje Maitake je veoma moćno. U njoj je otkriven beta-glukan, nazvan Gri-fon-D. On ima unikatnu strukturu i spada u najmoćnije medju poznatim protivtumorskim polisaharidima. Maitake jača citotoksičnu aktivnost makrofaga i doprinosi sprečavanju delovanja kancerogena. Pokazuje antimetastatičku aktivnost. Ispitivanja su pokazala da posle uzimanja ekstrakta Maitake, tumorske ćelije se uništavaju aktiviranim imunokompetentnim ćelijama. Osim toga, Maitake sprečava angiogenezu tumora, brzo stvaranje krvnog sistema u tumoru, preko koga u tumor dolazi hrana i kiseonik i izbacuju se produkti raspada. Maitake stimuliše apotozu tumorskih ćelija. Gljiva, takodje, stimuliše proizvodnju IL-6, zahvaljujući svojoj efikasnosti u borbi sa tumorskim ćelijama i stimulaciji sinteze različitih limfokina. Beta-glukan Maitake je visoko aktivan protiv otpornih na uticaje hormona tumorskih ćelija prostate, a takodje je efikasan i kod raka mokraćne bešike. Kod opšte protivtumorske aktivnosti Maitake, ipak, pokazuje organospecifičnost, koja se ispoljava prilikom terapije raka mlečnih žlezda, materice, jajnika, prostate i mokraćne bešike.

KORDICEPS

Kordiceps je u Kini jedan od osnovnih preparata nacionalne medicine u toku poslednjih 1200 godina. Kineski doktori ga koriste za poboljšanje zdravlja, podizanje tonusa i oslobadjanje od mnogih bolesti: bronhitisa, pneumonije, stenokardije, tuberkuloze, cistitisa, pielonefritisa, glomerulonefritisa, hepatitisa, ciroze, reumatizma, prevremenog starenja i to nije ni blizu pun spisak. On poseduje izražena imunoregulišuća i protivtumorska svojstva. Efikasan je kod autoimunih bolesti, kao što je sklerodermija, sistemska crvena volčanka, reumatoidni artritis i reumatizam, za račun normalizacije rada organa koji regulišu imunitet. Kordiceps pokazuje bakteriostatičko delovanje protiv nekoliko desetina patogenih bakterija, poseduje protivupalno delovanje i po efikasnosti nadmašuje hidrokortizon. Poboljšava rad kardio-vaskularnog sistema i poboljšava podnošljivost hemiozračnog lečenja.

EHINACEA PURPURNA

Ehinacea purpurna sadrži eterična ulja, korisne smole, nezamenljive za zdravlje organske kiseline, vitamine i najunikatnije prirodne antioksidante ehinocin i ehinolon. Sastav lekovitih životno važnih vitamina i mikroelemenata, sadržanih u ehinacei, izvanredno je bogat vitaminima A, C, E, magnezijumom, manganom, kalijumom, natrijumom, i dr. Ehinacea purpurna je čudesna biljka izvanredno bogata hranljivim materijama, gvoždjem, neophodnim za formiranje crvenih krvnih zrnaca i za poboljšanje sastava krvi; kalcijumom, nezamenljivim za jake kosti i zube, što je veoma važno u starijem dobu; selenom, kome se pridaje sposobnost odupiranja svakoj bolesti, a takodje i silicijumom, neophodnim za formiranje zdravog tkiva posle operacije. Svi ovi elementi podižu imunitet, poboljšavaju razmenu materija, imaju protivalergijska, protivmikrobna, diuretička, protivvirusna, protivtumorska i protivupalna svojstva. Ehinacea podiže imunitet na sledeći način: aktivno čisti ceo limfni sistem, krv, jetru, bubrege, sprečava propadanje i pomaže obnavljanje zdravih ćelija, bori se protiv bakterija, virusa, gljivica, mikroba koji izazivaju bolest, aktivira i mobiliše sve zaštitne snage organizma u borbi sa bolešću. Pri tom, ona prevashodno stimuliše rast zdravih ćelija, proizvodnju antitela, predstavlja nezamenljivo sredstvo kod psihičke i fizičke iscrpljenosti, poboljšava podnošljivost hemiozračnog lečenja.

LISNATA LAMINARIA

Lisnata laminaria sadrži veliku količinu vitamina grupe B i mikroelemenata. Pokazuje moćno jačajuće i detoksikaciono delovanje na organizam: stimuliše rad želudačno-crevnog trakta i jetre, sintezu hemoglobina i sazrevanje eritrocita, a takodje i rast zdravih tkiva, doprinosi sniženju nivoa holesterina, normalizuje funkciju štitne žlezde, razmenu materija i imuni status.

PRIMENA

Odrasli i deca starija od 14 godina 2 puta ро 1 kapsula dnevno za vreme obroka. Uzimati najduze 15 dana. Minimalna pauza između ponovnog uzimaпja 10 dаnа, nakon pauze nastaviti još 15 dana.