PEPTIDI

LEK ZA 21. VEK

Fiksni telefon 011 3373 542
 Mobilni telefon 066 8874 960

Oporavak i zaštita bubrega

Cena: 2.200,00 rsd

PREPORUCUJE SE ZA:

  • hronični pijelonefritis
  • cistitis
  • urolitijaze
  • hronični glomerulonefritis
  • nefroptosis
  • anomalije urinarnog trakta
  • hroničnu bubrežnu insuficijenciju

Opis

OSNOVNA SVOJSTVA KOMPONENTI


ANTIOKSIDANTI
Antioksidanti inaktiviraju slobodne radikale i usporavaju razvoj lančane reakcije za stvaranje novih radikala.
Tu spadaju bioflavonoidi: rutin, dihidrokvercetin, hesperidin, vitamini E, beta karotin, koenzim Q10, kao i superoksiddismutaza.
Antioksidanti najbolje rade u grupi, podržavajući jedan drugoga. Njihov rad pomaže organizmu da raste, da proizvodi energiju, da se bori sa infekcijama i da inaktivira mnoge hemijske i zagadjujuće supstance. Hesperidin, dihidrokvercetin i koenzim Q10 nisu samo ćelijska energija, nego i moćni stabilizatori membrana, koji zaustavljaju niz zapaljenskih i slobodno-radikalskih reakcija. Ispitivanja su pokazala da antioksidanti pomažu organizmu da snizi nivo oštećenja tkiva, da ubrza proces ozdravljenja i da se suprotstavlja infekcijama.


KOENZIM Q10
Mnogobrojnim kliničkim ispitivanjima u SAD, Japanu, Zapadnoj Evropi dokazano je da je razvoj metaboličkih i distrofičkih kardio-vaskularnih oboljenja, patologije imunog sistema, prevremenog starenja, prekomerne težine, u mnogim slučajevima povezano sa nedostatkom stvaranja energije u organizmu, oštećenjem ćelijskih generatora energije.
Koenzim Q10 kontroliše i snižava povišen arterijski pritisak, obnavlja i održava energetsku razmenu u srčanom mišiću i zidovima krvnih sudova, sprečava razvoj ishemijske bolesti srca, koronarne tromboze, infarkta miokarda. To je moćni prirodni imunomodulator koji efikasno i brzo obnavlja funkciju imunog sistema, aktivira antimikrobnu i protivvirusnu zaštitu organizma. Sposobnost koenzima Q10 da jača imunitet, u punoj meri se ispoljava u njegovoj efikasnosti kod parodontoze i otoka, u sposobnosti da zaceljuje povredjena tkiva i da znatno usporava rast zloćudnih ćelija.


DIHIDROKVERCETIN
Po svojim hemijskim svojstvima to je etalon antioksidant prirodnog porekla. On zauzima jedno od prvih mesta po stepenu antioksidativne aktivnosti u organizmu čoveka. Osim toga, on ispoljava jak protivupalni i protivalergijski efekat, jača zidove krvnih sudova i kapilara, skida otoke, ubrzava regeneraciju tkiva i smanjuje rizik od razvoja onkopatologija.
Dihidrokvercetin sprečava propadanje ćelijskih membrana, smanjuje propustljivost i pucanje krvnih sudova, blagotvorno deluje na kožu, normalizuje sintezu kolagena i elastina u koži, što pomaže da se sačuva njena elastičnost, ali i da se izbegnu razni osipi i bubuljice, kao i mnogi drugi kožni problemi. On, takodje, održava pravilan rad sistema za varenje, doprinosi obnavljanju sluzokože želuca, sprečava razvoj i ubrzava zarastanje čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, otklanja spazam glatke muskulature creva i stimuliše rad jetre. Ovaj bioflavonoid poboljšava mikrocirkulaciju, koronarni krvotok i opuštanje miokarda, smanjuje viskozitet krvi i pomaže obnavljanju srčanog ritma. Šta više, on normalizuje nivo holesterola u krvi, sprečava razvoj ateroskleroze, smanjuje rizik od pojave infarkta i insulta. Budući da je angioprotektor, dihidrokvercetin suštinski usporava tempo progresiranja hronične bubrežne i jetrene insuficijencije, smanjujući tako rizik od razvoja ciroze jetre i nefroskleroze.


HESPERIDIN
Hesperidin je bioflavonoid citrusa, koji ima izražena reparativna i angioprotektorna svojstva, potencira delovanje dihidrokvercetina, poboljšava krvnu cirkulaciju u tkivima, doprinosi brzom oslobadjanju od upala i brzoj regeneraciji tkiva. Dokazano je da hesperidin reguliše tempo apoptoze i sprečava razvoj nefroskleroze i insuficijenciju jetre.


LISTOVI BRUSNICE
Listovi brusnice sadrže do 9% glikozida arbutina, vakcinin, likopen, hidrohinon, ursolovu, vinsku, galovu, hinsku i elagovu kiselinu, tanin, hiperozid (hiperin). Ispoljavaju antimikrobno, vezivno i protivupalno delovanje, uzrokovano prisustvom fenolnog glikozida arbutina u biljkama, kao i ursolovom kiselinom i fitoncidima. Fitoncidi u listovima guše rast zlatnih stafilokoka. Ovi preparati imaju vezivna svojstva i svojstva da štite kapilare, zahvaljujući sadržaju flavonoida, vitamina, ursolove kiseline i taninskih materija, a takodje pokazuju demineralizujuće delovanje, povećavaju efikasnost antibioka, stimulišu fagocitozu i druge zaštitne snage organizma. Listovi brusnice stimulišu izbacivanje zaostalog azota sa mokraćom, kreatinina. Preparati od listova brusnice pojačavaju odvajanje žuči. Listovi brusnice se koriste kod cistitisa, kod kamena u mokraćnim putevima, podagre (kostobolja), pielonefritisa, kao diuretičko, dezinfekciono, demineralizujuće sredstsvo i regulišuće sredstvo za razmenu azota. Čaj od listova brusnice koristi se kod nefropatije, kod dijabetesa u trudnoći, kao pomoćno sredstvo.


LIMUNSKA KISELINA I NATRIJUM CITRAT
Limunska kiselina i natrijum citrat doprinose alkalnosti mokraće i pomeranju njene pH vrednosti na optimalni nivo, suštinski povećavaju rastvorljivost soli, kao što su urati i oksalati.


RUZMARIN
Ruzmarin je odlično tonizirajuće sredstvo. On pozitivno deluje kod niskog krvnog pritiska. Eterična ulja, koja sadrži ruzmarin, doprinose stabilizaciji ćelijskih membrana i usporavaju razvoj bubrežne insuficijencije.


HIBISKUS
Hibiskus sadrži veliku količinu organskih kiselina i polifenola. Poboljšava mikrocirkulaciju u zonama upale, jača krvne sudove. Sprečava razvoj bubrežne hipertenzije. Poseduje umerena diuretička i hipotenzivna svojstva.


RASTAVIĆ POLJSKI
Rastavić (konjski rep – Equisetum) sadrži flavonoide, silicijumovu kiselinu, kiselinu kiseljaka, jabukovu, akonitovu i askorbinsku kiselinu, karotin, taninske materije i smole. Zahvaljujući velikoj biološkoj aktivnosti materija, rastavić (konjski rep) ima dobra protivupalna svojstva i pomaže cirkulaciji krvi.


ŠIPAK
Šipak sadrži organske kiseline (limunsku), pektinsku kiselinu, taninske materije, makroelemente i mikroelemente, vitamine grupe B, P, K i E. Šipak povećava otpornost organizma prema prehladama i infekcijama, obnavlja radnu sposobnost kod umne i fizičke premorenosti, jača zidove krvnih sudova, štiti sluzokožu mokraćnih puteva, pomaže kod glavobolje. Šipak usporava tempo sinteze mokraćne kiseline i efikasan je kod uratnih kamenčića u bubregu i kod podagre (kostobolje).


MAGNEZIJUM
Magnezijum ulazi u sastav jedra ćelija i igra važnu ulogu u radu kardio-vaskularnog, mišićnog i nervnog sistema. Fiziološka funkcija magnezijuma uslovljena je njegovim učešćem u radu najvažnijih fermentativnih procesa. Magnezijum je strukturna komponenta više od 300 fermenata. Time se odredjuje sistemski uticaj magnezijuma na energetske procese kod svih organa i tkiva, pre svega onih koji zahtevaju više energije (srce, nervni sistem, aktivni mišići). On ima kardioprotektorno dejstvo, pokazuje pozitivan uticaj na srce kod poremećaja ritma, kod ishemijske bolesti srca, infarkta miokarda (magnezijum poboljšava obezbedjenje miokarda kiseonikom, ogradjuje zonu povreda). Istovremeno, magnezijum širi krvne sudove i pomaže sniženju arterijskog pritiska.
On je antistresni makroelement, pokazuje normalizujuće delovanje na stanje nervnog sistema i njegovih viših delova kod nervne napetosti, depresije, nervoze, doprinosi očuvanju holesterina u koloidnom stanju, što sprečava njegovo taloženje na zidovima krvnih sudova. U mokraćnim putevima magnezijum nastupa u ulozi antagoniste kalcijuma, istiskujući ga iz soli mokraćne i oksalne kiseline, čineći ih rastvorljivijim, što je posebno važno kod sprovodjenja mera za dezintegraciju urinarnih kamenaca.


PRIMENA

Odrasli i deca starija od 14 godina: 1 kapsula 2 puta dnevno uz obrok. Trajanje terapije 1 mesec. Ako je potrebno, terapija se može ponoviti.