PEPTIDI

LEK ZA 21. VEK

Fiksni telefon 011 3373 542
 Mobilni telefon 066 8874 960

Oporavak i zaštita hrskavice i zglobnih površina

Cena: 2.200,00 rsd

PREPORUČUJE SE ZA:

  • degenerativna oboljenja zglobova i kičme
  • hronična trovanja
  • hronični hepatitis
  • diskineziju želudačnih puteva
  • smanjenje funkcije jetre

Opis

REGENART – sigurna zaštita jetre i zglobova


REGENART poboljšava smanjenu detoksikacionu i metaboličku funkciju jetre, sprečava razvoj ciroze jetre, stimuliše proizvodnju faktora regeneracije hrskavice, ubrzava tempo obnove oštećenih površina zglobova, smanjuje otok i upalu, a takođe povećava pokretljivost u zglobovima zahvaćenim bolom


Sastav: ekstrakt korena maslačka, dihidrokvercetin, hondroitin-sulfat, ekstrakt artičoke


Svojstva

Ekstrakt korena maslačka
Ekstrakt korena maslačka sadrži glikozid – taraksacin. Taraksacin utiče dvojako na ljudski organizam – utiče na kvalitet sastava sinovijalne (unutarzglobne) tečnosti, kao sredine koja hrani hrskavicu zgloba, i stimuliše proizvodnju faktora regeneracije tkiva hrskavice putem ćelija jetre. Sve ovo se odvija na račun ubrzanja protoka metaboličkih procesa u jetri. Dakle, REGENART štiti i obnavlja površine zglobova delovanjem taraksacina na dva mehanizma prirodnog metabolizma tkiva hrskavice putem unutarzglobne tečnosti i putem krvi. Rezultat toga je da se tkivo hrskavice čisti i ponovo stiče sposobnost samoobnavljanja.


Ekstrakt Artičoke
Ekstrakt Artičoke je moćni hepatoprotektor, t.j. aktivne supstance koje se u njemu nalaze štite ćelije jetre od dejstva toksina (uključujući jedinjenja azota, alkaloide, soli teških metala, alkohol). Ekstrakt Artičoke povećava proizvodnju koenzima putem hepatocita i utiče na metabolizam lipida, holesterola i ketonskih tela, poboljšava antitoksičku funkciju jetre. Ima detoksičko dejstvo na parnhimsko tkivo jetre i bubrega pri terapiji antibioticima. Ekstrakt Artičoke ima желчегонное действие (omogućava pojačano lučenje žuči) pretežno na račun koleretičnog dejstva. On povećava količinu izlučene žuči i lučenje soli žučnih kiselina. Pomaže pri varenju hrane, sprečava razvoj holecistitisa, smanjuje nastajanje gasova i normalizuje rad creva.
Ekstrakt Artičoke ima diuretičko dejstvo, smanjuje količinu supstanci u krvi koje sadrže azot. Ekstrakt Artičoke smanjuje nivo holesterola u krvi. Primenjuje se pri lečenju i prevenciji ateroskleroze.


Dihidrokvercetin
Pored toga što ima противорадикальный механизм борьбы sa posledicama dospevanja toksina u organizam, dihdrokvercetin ima i vrlo izražena neposredna antitoksička svojstva, i raznolikost toksina, koje on čini neškodljivim, izuzetno je velika. Dihidrokvercetin, koji je dodat u alkoholna pića, značajno će smanjiti štetno dejstvo продуктов усвоения алкоголя, ublažavajući mamurluk, smanjiće potrebu za sledećom konzumacijom alkohola, i samim tim će smanjiti zavisnost od alkohola. Kao supstanca koja ima visok stepen biološke aktivnosti, dihidrokvercetin poboljšava propustljivost kapilara, ispoljava mnoštvo pozitivnih efekata na metabolizam i dinamiku različitih patoloških procesa. Zbog njegove sposobnosti da smanjuje količinu lipoproteina velike gustine u krvi – supstanci, koje dovode do nagomilavanja holesterola, možemo reći da dihidrokvercetin predstavlja i lekovito sredstvo i sredstvo za prevenciju ateroskleroze. Povećanje otpornosti tkiva organizma, za šta je zaslužan dihdrokvercetin, na štetno dejstvo povišenog šećera u krvi, smanjiće verovatnoću oboljevanja od dijabetesa, a takođe će ublažiti njegov razvoj. Regulatorno dejstvo ove supstance na niz reakcija imunog sistema, na upale, karakteriše ga kao antialergijsko i antiupalno sredstvo, sposobno da snizi štetno dejstvo najrazličitijih nepovoljnih faktora spoljašnje sredine – od industrijskih zagađenja i infektivnih agenasa do alergena u domaćinstvu. Sposobnost dihidrokvercetina da spreči preobražaj normalnih ćelija u tumorske (proces koji je izazvan različitim faktorima), a takođe i da uspori širenje tumorskog tkiva, omogućava usporavanje oboljenja od najstrašnijih zloćudnih novih obrazovanja jednostavnim uključenjem ove supstance u sastav prehrambenih proizvoda.


Hondroitin-sulfat
Osnovni razlog oštećenja hrskavice zglobova je smanjenje količine hondroitin-sulfata u njima. Hondroitin-sulfat je supstanca iz grupe mukopolisaharida. Predstavlja osnovnu strukturnu komponentu tkiva hrskavice. Osim toga, hondroitin-sulfat učestvuje u formiranju koštanog tkiva, tetiva, a takođe omogućava gipkost i elastičnost zidova krvnih sudova. Interesantno je još jedno svojstvo hondroitin-sulfata: on učestvuje u obrazovanju mokraćnih koloida i sprečava taloženje mokraćnih soli, koje mogu prouzrokovati kamen u mokraćnim putevima. Mnogobrojna istraživanja su pokazala da hondroitin-sulfat ne samo da sprečava oštećenje tkiva hrskavice zglobova pri osteoporozi i artritisu, već omogućava i njegovu obnovu. Pri unošenju hondroitin-sulfata poboljšava se pokretljivost zglobova udova i kičme, smanjuju se ili nestaju bolovi i krckanje u zglobovima.

PRIMENA

Odrasli i deca starija od 14 godina: 1 kapsula 2 puta dnevno tokom obroka.