PEPTIDI

LEK ZA 21. VEK

Fiksni telefon 011 3373 542
 Mobilni telefon 066 8874 960

Regulacija endokrinog sistema

Cena: 14980,00 rsd

PREPORUČUJE SE :

  • Normalizuje sve ciklične procese u organizmu
  • Reguliše reproduktivni sistem
  • Produžava rok reproduktivnosti
  • Odlaže klimaks i ublažava njegove posledice
  • Normalizuje imuni sistem
  • Povećava životni vek
  • Smanjuje rizik od pojave tumora 5 puta

Opis

Kompleks peptidnih frakcija dobijenih iz epifize mladih životinja. Izdvojeni peptidi vrše selektivno dejstvo na ćelije neuroendokrinog sistema, normalizuju metabolizam u ćelijama epifize i lučenje melatonina, regulišu hormonski metabolizam. Klinička ispitivanja su pokazala da je preparat Endoluten efikasno sredstvo za kompleksnu obnovu neuroendokrine regulacije posle bolesti različitog porekla, u slučaju patološkog razvoja toka menopauze, kod osoba obolelih od karcinoma posle zračenja i hemioterapije, pri izloženosti ekstremnim uslovima spoljašnje sredine, u slučaju nezadovoljavajuće ishrane, kao i tokom starenja radi normalizacije lučenjamelatonina. Peptidi epifize koji ulaze u sastav Endolutena regulišu rad epifize i funkcionisanje organizma u celosti. Epifiza igra ulogu neuroendokrinog centra koji odgovara na nervne impulse tako što luči hormone. Epifiza reguliše cirkadijalni (24-časovni) biološki ritam i biohemijske procese koji se odvijaju u organizmu tokom smene stanja budnosti i spavanja. Od funkcionisanja epifize u okvirima fiziološke norme direktno zavisi zdravlje reproduktivnog i neuroendokrinog sistema, zaštita organizma od razvoja onkoloških bolesti, antioksidantivna zaštita, i lučenje endogenog melatonina – hormona dugovečnosti i životne energije koji se sintetizuje samo tokom noći. Ako se sinteza melatonina ostvaruje u okvirima norme, onda je hormonski status organizma stabilan, što znači zdravo funkcionisanje endokrinog, imunog, reproduktivnog i nervnog sistema, a proces poliferacije i diferencijacije ćelija odvija se bez patoloških promena, što smanjuje rizik od nastanka onkoloških bolesti.

 U slučaju da epifiza ne uspeva da obavlja svoju funkciju, tako da se melatonin i drugi hormoni luče u nedovoljnoj količini, dolazi do disbalansa u radu svih organa i organskih sistema.

Endoluten je jedno od najefikasnijih sredstava za produžetak životnog veka i usporenje procesa prevremenog starenja, budući da igra ulogu induktora endogenog melatonina u ljudskom organizmu. Pod uticajem Endolutena, sinteza melatonina se aktivira i postiže fiziološki optimalne pokazatelje zdravog organizma. Danas se problem nedovoljne sinteze melatonina rešava na jednostavan način, upotrebom preparata koji sadrže ovaj hormon. Primena ovih hormonskih preparata zahteva obaveznu i neprestanu kontrolu stanja i izbegavanje prevelike doze.

Nažalost, unošenje egzogenog melatonina može izazvati tzv. apstinencijalnog sindroma: posle prestanka unosa preparata stanje se može vratiti na nivo pre početka unosa preparata, ali i izazvati simptome kojih ranije nije bilo, a koji negativno utiču na opšte stanje. U takvom slučaju ponovno uspostavljanje normalnog hormonskog statusa zahteva mnogo vremena i napora. Uzrok navedenih činjenica je u tome što se kao hormonski preparat koristi egzogeni tj. sintetički melatonin, a ne endogeni, koji izlučuje sama epifiza. Proučavanje uticaja egzogenog melatonina na ljudski organizam i danas traje. Uprkos njegovom pozitivnom dejstvu, sve su češća otkrića koja onemogućavaju da se hormonski preparati sa melatoninom okarakterišu kao sasvim pozitivni.

Nedavno su naučnici iz SAD izjavili da ovi preparati mogu biti uzrok nekih onkoloških bolesti (moždani tumor, limfom). Endoluten obnavlja sintezu endogenog melatonina. Peptidi epifize koji ulaze u sastav Endolutena identični su onima koje sintetiše zdravi ljudski organizam. Upravo zbog toga ne postoji opasnost od preterane doze niti od neželjenih dejstava. To potvrđuju dugogodišnja istraživanja i eksperimenti. Endoluten vraća sintezu melatonina na fiziološku normu, deluje kao bioregulator i uspostavlja ravnotežu vitalnih procesa u ljudskom organizmu.

SASTAV:

- peptidni kompleks A-8 (peptidna epifiza)

- mikrokristalna celuloza (E460)

- šećer od cvekle

- laktoza

- skrob

- Tveen-80

PRIMENA:

Odrasle osobe (iznad 14 godina) 1 kapsula, 1 puta dnevno tokom obroka, na svaka 3 dana.

Trajanje terapije - 3 meseca.